SSL Certificaten

Middels een SSL certificaat wordt jouw website beveiligd en wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden. Een website met SSL certificaat is te herkennen aan het groene slotje in de adres balk van de browser. Dit geeft de bezoeker vertrouwen en is handig als er klantgegevens en/of betalingen via uw website worden verwerkt. Het is mogelijk om verschillende SSL certificaten te laten installeren bij een Webstage website. Hieronder vind je het overzicht met de kenmerken van de verschillende certificaten;

1. SSL certificaat met bedrijfsvalidatie
Bij een SSL certificaat met bedrijfsvalidatie worden de bedrijfsgegevens van de eigenaar van de website gecontroleerd door de uitgever van het certificaat middels een uitreksel uit de Kamer van Koophandel. Dit certificaat is met name geschikt voor publieke websites zonder commerciële functie. Naast een veilige verbinding kunnen bezoekers middels dit certificaat controleren ook of ze op de website van het juiste bedrijf zijn, omdat de bedrijfsnaam wordt opgenomen in het certificaat.
Kosten van dit certificaat: € 7,50 per maand (ex BTW)

2. SSL wildcard certificaat
Bestaat jouw website uit meerdere subdomeinen, zoals www.uwdomein.com en webshop.uwdomein.com? Dan is het mogelijk om een wildcard certificaat aan te schaffen. Een wildcard certificaat is geldig voor alle subdomeinen van uw website, dit wordt ook wel aangeduidt met *.uwdomein.com.
Kosten van dit certificaat: € 10,- per maand (ex BTW)

Bij een SSL wildcard certificaat zal geen bedrijfsvalidatie uitgevoerd worden.

3. SSL certificaat met uitgebreide bedrijfsvalidatie
Dit certificaat is vergelijkbaar als het SSL certificaat met bedrijfsvalidatie. Het belangrijkste verschil is dat er niet alleen een groen slotje getoond wordt in de adresbalk, ook de bedrijfsnaam van de eigenaar van de website wordt getoond in de adresbalk van de website. Dit zorgt voor een betrouwbare uitstraling, ideaal voor webshops, en andere commerciële websites.
Kosten van dit certificaat: € 17,50 per maand (ex BTW)

Het is niet mogelijk om een SSL wildcard certificaat in combinatie met uitgebreide bedrijfsvalidatie af te nemen. Indien je meerdere subdomeinen wilt beveiligen middels een SSL certificaat met uitgebreide bedrijfsvalidatie kunt u contact met ons opnemen over de mogelijkheden.


Alle SSL certificaten worden erkend door minimaal 99% van de verschillende browsers en kunnen een positieve invloed hebben op de vindbaarheid van jouw website in bijvoorbeeld Google. Google neemt onder andere mee in het overzicht hoe veilig een website is aan de hand van SSL certificering. 


Bij vragen over de veiligheid van websites en SSL certificaten kun je contact op nemen via onze contactpagina.De groene adresbalk zorgt voor een betrouwbare uitstraling wat conversieverhogend kan werken. Hierdoor erg geschikt voor webshops, banken en commerciële websites.