Over Den Boer Stadslandbouw

Deze eenmanszaak is opgericht in april 2014, toen ik na ruim een jaar gewerkt te hebben als tekenaar/constructeur werktuigbouwkunde besloot om van mijn hobby mijn werk te maken. Door een passie voor nuttige planten te combineren met techniek en creativiteit wil ik producten en diensten aanbieden die te maken hebben met stadslandbouw, zoals in en om de stad geteelde groente en fruit, (moes-)tuinonderhoud, eetbaar openbaar groen, workshops en producten uit de werkplaats.

Engineering
Den Boer Stadslandbouw is per direct beschikbaar als tekenaar werktuigbouwkunde voor 16 uur per week. In overleg mogelijk ook 24 uur per week.

Coöperatie
Den Boer Stadslandbouw is lid van de stadslandbouwcoöperatie ONS Land Coöperatief u.a., voor meer info zie www.onsland.org.

Locatie
Met het braakliggende terrein aan de Bernard de Wildestraat als hoofdkwartier wordt in de komende jaren hard gewerkt in de tuin, de werkplaats en de omgeving. Het terrein wordt gedeeld met stichting Buurttuin Breda, opgericht door buurtbewoners die ook heel graag buiten in de tuin bezig zijn. Voor meer info of om je aan te melden als vrijwilliger, kijk op www.buurttuinbreda.nl. Den Boer Stadslandbouw beheert de coöperatie en al haar werkzaamheden op en om het terrein en werkt samen met Buurttuin Breda aan de opbouw en aankleding van het gemeenschappelijke deel.

Stadslandbouw
Stadslandbouw is iets wat al heel lang bestaat en er zijn allerlei definities voor, zoals deze:

Kleinschalige voedselproductie voor het eigen gebruik en/of de verkoop aan derden, in en rond de stad, met dien verstande dat deze voedselproductie van maatschappelijke, educatieve en/of recreatieve meerwaarde is voor de stad.

Voor mij is stadslandbouw een naam voor iets wat groter kan zijn dan alleen voedselproductie met meerwaarde. Dat een braakliggend terrein door buurtbewoners gebruikt kan worden voor zo'n leuk project spreekt me wel aan. Het motto van Den Boer Stadslandbouw is dan ook: Power to the people!


Niels den Boer
Den Boer Stadslandbouw
info@denboerstadslandbouw.nl

Boer Niels
Background - Den Boer Stadslandbouw