Groenonderhoud

Groenvoorziening
Het groenonderhoud wordt vanaf 2015 uitgevoerd door ONS Land Coöperatief. De stadslandbouwcoöperatie onderhoudt een deel van het stadslandbouwterrein aan de Bernard de Wildestraat, enkele perken in de wijk Geeren Noord en de tuin van buurthuis ONS. De werkzaamheden bestaan uit o.a. schoffelen, zwerfvuil verzamelen, maaien, snoeien, . Voor meer informatie over groenvoorziening gaat u naar de site van ONS Land Coöperatief.

Eetbaar openbaar groen
Eén van de lange-termijndoelen van Den Boer Stadslandbouw is het eetbaar maken van openbaar groen.
Waarom zou er in een gemeenteperk geen fruitboom kunnen staan? Waarom geen mooie en nuttige druif of vijgenboom op een zuidgevel, in plaats van een klimop? Of een kastanjeboom in plaats van een paardekastanje (die maar beperkt eetbaar is). Er zijn vele mogelijkheden!

Woont u in Geeren Noord en wilt u eetbare beplanting in een perk voor, achter of vlakbij uw huis? Neem contact op en wij kijken wat er mogelijk is!

Tuin ombouwen naar moestuin
Wilt u groente of fruit verbouwen in uw eigen tuin maar heeft u niet de tijd, kennis of kracht om de oorspronkelijke tegels of grasmat om te toveren in een eetbaar paradijsje? Neem contact op met ons en wij komen langs om te kijken wat er moet gebeuren om van uw tuin een moestuin te maken.

VoorbeeldenHutje van wilgentenen
Hutje van wilgentenen

Background - Den Boer Stadslandbouw